Reanimatiecursus
Een veilig gevoel voor jouw medewerkers en gasten
Wij zijn gecertificeerd door:
Reanimatiecursus
Zo leer je tijdens deze reanimatiecursus:
Herkennen bewustzijnsstoornissen
Inschakelen hulpdiensten
Opstarten reanimatie
Toepassen van de AED
Wij verzorgen reanimatiecursussen en AED trainingen op jouw eigen locatie.
Details reanimatiecursus
Duur | 2 uur |
Prijs |
€ 89,50 excl. btw (+25,- p.p. accreditatie ex btw) |
Instructeurs | Verpleegkundigen en artsen |
Hulpmiddelen | Oefenpop voor elke deelnemer |
Certificaat | NRR/ERC gecertificeerd |
Richtlijnen | Nederlandse Reanimatie Raad |
Inbegrepen | Koffie/thee |
Locatie | Mogelijk op eigen locatie |
Wat onze klanten zeggen
Investeer in een reanimatiecursus
Elke seconde telt bij een hartstilstand. Door te investeren in een reanimatiecursus, kun je jaren aan iemands leven toevoegen. Onder begeleiding van een instructeur leer je tijdens deze reanimatiecursus hoe je een harstilstand herkent en wat je moet doen als iemand bewusteloos is.
De inhoud van de reanimatiecursus
Tijdens deze reanimatiecursus leer je hoe je moet reanimeren en een AED gebruikt. Je leert hoe je een slachtoffer in veiligheid brengt, de toestand beoordeelt en de hulpdiensten alarmeert.
Onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur leer je tijdens deze reanimatiecursus eerste hulp te verlenen aan een slachtoffer met bewusteloosheid met ademhaling en bewusteloosheid zonder ademhaling. Je oefent de geleerde vaardigheden om te reanimeren en een AED te gebruiken op reanimatiepoppen.
Wanneer je de cursus goed afrondt, krijg je na afloop van de cursus een Europees erkend Reanimatiecertificaat. Het certificaat is twee jaar geldig en te verlengen door een reanimatie-herhalingscursus te volgen.
Reanimatiecursus bij baby’s en kinderen
Reanimatie bij baby’s en kinderen is anders dan bij volwassenen. Hiervoor zijn aparte reanimatiecursussen. Je oefent reanimatie en AED-gebruik op junior- of baby-reanimatiepoppen en je leert handelen bij verslikking en verstikking.
Reanimatiecursus aan baby’s en kinderen
Reanimatie bij baby’s en kinderen is anders dan bij volwassenen. Hiervoor zijn aparte reanimatiecursussen. Je oefent reanimatie en AED-gebruik op junior- of baby-reanimatiepoppen en je leert handelen bij verslikking en verstikking.
Moet ik elk jaar de reanimatiecursus en AED training herhalen?
Ja, volg elk jaar een reanimatie-herhalingscursus. Zo fris je je kennis op en oefen je opnieuw wat je moet doen. Er zijn speciale herhalingscursussen die minder lang duren dan een basiscursus. Ook zijn er speciale reanimatie-herhalingscursussen voor burgerhulpverleners, waarin je leert samenwerken.
De belangrijke rol van reanimatie
Reanimatie is een cruciale levensreddende techniek die wordt toegepast wanneer iemand een hartstilstand krijgt. Het doel van reanimatie is om de bloedcirculatie en ademhaling van het slachtoffer te herstellen totdat professionele hulp arriveert.
In veel gevallen kan snelle reanimatie het verschil maken tussen leven en dood. Dit benadrukt de noodzaak dat zoveel mogelijk mensen, zowel in de beroepssfeer als privé, getraind zijn in reanimatietechnieken.
Wat is reanimatie?
Reanimatie, ook wel cardiopulmonale resuscitatie (CPR) genoemd, is een combinatie van borstcompressies en beademingen. Deze techniek wordt gebruikt om de functie van het hart en de longen tijdelijk over te nemen bij een slachtoffer dat geen pols of ademhaling heeft. De nadruk ligt op het handmatig stimuleren van de bloedsomloop door regelmatige, sterke compressies op de borstkas uit te voeren. Mond-op-mondbeademing kan eveneens worden toegepast om zuurstof naar de longen te transporteren.
Het succes van reanimatie
Het succes van reanimatie is afhankelijk van de snelheid en vaardigheid waarmee de handelingen worden uitgevoerd. Wanneer reanimatie binnen de eerste paar minuten na een hartstilstand wordt gestart, kunnen de overlevingskansen aanzienlijk toenemen.
Het is daarom van groot belang dat mensen die getuige zijn van een hartstilstand direct actie ondernemen en de reanimatie starten terwijl de hulpdiensten worden gewaarschuwd.
De rol van de AED in reanimatie
Een AED verhoogt de effectiviteit van reanimatie aanzienlijk. Het apparaat analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt of een schok nodig is. Deze schok kan in veel gevallen het hart helpen om weer normaal te kloppen.
De combinatie van snelle reanimatie en het gebruik van een AED kan de overlevingskans van een slachtoffer met een hartstilstand drastisch verhogen.
Moet ik elk jaar de reanimatiecursus en AED training herhalen?
Ja, volg elk jaar een reanimatie-herhalingscursus. Zo fris je je kennis op en oefen je opnieuw wat je moet doen. Er zijn speciale herhalingscursussen die minder lang duren dan een basiscursus. Ook zijn er speciale reanimatie-herhalingscursussen voor burgerhulpverleners, waarin je leert samenwerken.
Jij hebt een fantastisch verzorgde training gegeven met veel enthousiasme, maar vooral heel veel praktische kennis over hoe mensen hun leven te redden. Reanimatie, de Heimrich greep, eerste hulp bij ongevallen, brand blussen, alles kan voorbij.
Ik vind Annelies erg professioneel en toch kon ze tegelijk erg goed persoonlijk op de wensen van de groep inspelen. Wat ik vooral heel leuk vond is dat ze meestal niet direct antwoord op een vraag gaf maar deze terugspeelde in de groep. Hierdoor blijft het antwoord op de vraag beter hangen.
Wanneer je de BHV en ontruimingstraining bij Martin van Bakel laat regelen, heb je niet het gevoel in een klasje te zitten, maar wordt er op een luchtige en volwassen manier je geleerd hoe een leven te redden! Dus geen gegaap in de schoolbankjes maar een prettige leerzame ochtend/middag! Hands-on, dat werkt.
Veelgestelde vragen over reanimatie en reanimatiecursussen
Hoe snel moet ik beginnen met reanimatie na een hartstilstand?
Het is cruciaal om zo snel mogelijk met reanimatie te beginnen, idealiter binnen de eerste paar minuten. Elke minuut vertraging kan de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk verminderen.
Hoe vaak moet ik mijn reanimatievaardigheden opfrissen?
Het wordt aanbevolen om jaarlijks een herhalingscursus te volgen om ervoor te zorgen dat je vaardigheden up-to-date blijven en je klaar bent om te handelen in noodsituaties.
Is het gebruik van een AED moeilijk?
Nee, AED’s zijn ontworpen om eenvoudig te worden gebruikt door iedereen, zelfs zonder medische training. Het apparaat geeft duidelijke instructies en leidt je stap voor stap door het proces.
Kan ik iemand pijn doen door reanimatie toe te passen?
Hoewel reanimatie stevig moet worden uitgevoerd, weegt het potentiële voordeel van het redden van een leven veel zwaarder dan het risico op fysieke schade. Het is belangrijk om te onthouden dat reanimatie levens kan redden.
Hoe weet ik of een AED nodig is?
Een AED bepaalt zelf of een schok noodzakelijk is door het hartritme van het slachtoffer te analyseren. Volg de instructies van het apparaat om te zien of en wanneer je een schok moet toedienen.
Worden reanimatiecursussen vergoed door de zorgverzekering?
In sommige gevallen worden reanimatiecursussen vergoed door de zorgverzekering, vooral als de cursus verplicht is voor je werk of andere officiële verplichtingen. Het is raadzaam om dit na te vragen bij je zorgverzekeraar.
Trainingsdata en locaties reanimatiecursus
Reanimatie- & AED cursus Weesp
Weesp - WVGVReanimatie- & AED cursus Rotterdam
RotterdamReanimatie- & AED cursus Apeldoorn
ApeldoornReanimatie- & AED cursus Weert
Limburg- WeertReanimatie- & AED cursus Amsterdam
AmsterdamReanimatie- & AED cursus Uden
Brabant- UdenReanimatie- & AED cursus Weesp
Weesp - WVGVLiever in company BHV trainen?
Wij verzorgen ook al onze BHV-cursussen bij u op locatie.
Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!
"*" geeft vereiste velden aan